perjantai 10. toukokuuta 2013

Suunnitelmia ruokailutilaan



Heipäti hei täältä muuttolaatikoiden keskeltä! Vaikka muuttoon on vielä kolme viikkoa (eli 21 päivää), olemme saaneet jo kiitettävän määrän laatikoita täytettyä esineillä, kirjoilla, lehdillä, jopa joillakin astioilla. Tyhjenevän asunnon keskellä ajatukseni ovat karanneet jo uuden asunnon sisustukseen. Ruokatila, joka on itseasiassa samaa tilaa keittiön ja olohuoneen kanssa, on hahmottunut ensimmäisten joukossa ja vähän omia aatoksianikin kokoamaan koostin pienen kollaasin ruokailutilan ympäristöstä.


Pöytä

Pöydästä teinkin pientä pohdintaa aiemmassa postauksessani. Huonekalukaupoissa pienen kierroksen tehtyämme havaitsimme, että kissan kynsiä parhaiten poissa pitelee korkeakiiltoinen pöydän pinta. Voitte kuvitella, miten fiksuilta näytimme yrittäessämme raapia kaupassa jokaisen pöydän jalkoja. ;) Niinpä Askosta tarttui mukaamme kuvanmukainen kuuden hengen Shout-pöytä, joka sattui olemaan alennuksessa alle 300 euroa. (Kuva täältä.)

Valaisin

Lokki-valaisimesta myös kirjoitin jo aiemmin haave-postauksessani. Lamppua ei ole vielä hankittu, eikä isäntääkään ihan vielä vakuutettu kalliin lampun hyödyistä, mutta kyllähän se meidän keittiöön tiensä löytää, ainakin ajan kanssa. :) Lokki-valaisimen isompi versio miellyttää enemmän, vaikka pienempikin versio on varsin söpö. Nyt jos jollakin on tietoa, mistä valaisin kannattaisi hankkia, otan mielelläni vinkkejä vastaan! Googlaillessa löytyi useitakin vaihtoehtoja, hintahaitari näyttää olevan aika vaihteleva ihan myyjästä riippuen. (Lokki-valaisimen kuva täältä.)





Sisustustarra

Kollaasin koivuja esittävä "Birch"-sisustustarra on itseasiassa asunnon aiemman omistajan seinään kiinnittämä. Koska ihastuimme tarraan kovin, se saa jäädä paikoilleen. Olen valkoisten seinien kannattaja, ja valkoinen ruokailutilan takana oleva seinä tällä tarralla näyttää miellyttävältä. Olisi ollut sääli repiä kaunis koko seinän korkuinen tarra pois, joten olen iloinen siitä, että se sai jäädä! Näitä "Birch"-tarroja myydään useissa verkkokaupoissa hitusen alle kahdeksalla kympillä. (Tarran kuva täältä.)





Ruokatuolit

No sitten se tuolijuttu. Kävimme istumassa varmasti satoja tuoleja Ikeasta Iskuun, mutta mikään ei oikein tuntunut tai näyttänyt omalta. Olin iskenyt silmäni jo aiemmin Kodin Ykkösen myymiin Bess-tuoleihin. Niiden muotokieli on kaunis, puiset osat tuovat lämpöä ruokatilaan ja saavat kauniisti jatketta tammiparketista. Eivätkä ne ole kokonaan nahkaa. (Kissat again you know...?) Kun kävimme nämä tuolit koeistumassa, oli ratkaisu tehty samantien ja epäluuloinen avokkikin vakuutettu! Tuoli on nimittäin erittäin hyvä istua. Bess-tuolit kotiutamme, kun niitä saadaan lisää keskusvarastolle. Kodin Ykkösen alennuspäivät (-25% kaikista huonekaluista) alkavat kuitenkin sopivasti palkkapäivänäni, joten silloin hyökkään tilaamaan kuusi ihanaa tuolia ruokapöydän jatkeeksi. :) (Kuva täältä.)






Kello


Ruokailutilan takaseinään kauniin Birch-tarran lisäksi asettuu "kohokuvioinen" Clas Ohlsonilta löytyvä kello, jonka eri osat asetellaan seinän pintaan kiinni. Varsinaista kellotaulua siis ei ole, vaan kellosta voi siis mallailla juuri sen kokoisen kuin haluaa. Koska ajatukseni olisi, että tämä olisi tarran lisäksi ainut asia, joka seinälle tulee, saa kello olla aika iso. Kello näkyy kauniisti olohuoneeseen, joten se on jonkinlainen "keskipiste" kaikelle. Ajatuksen tästä kellosta varastin siskoltani, jolla tällainen kello jo seinällään on. (Kuva täältä.)




Verhot

Verhoiksi ajattelin jotain ryhdikästä, graafista printtikuviota ja mustavalkoista. Marimekko, Vallila, löytyyhän näitä! Asunnossamme toistuu pinnoissa vahvasti valkoinen väri ja puun eri sävyt, joten ajattelin mustavalkoisten verhojen tuovan hiukan ryhtiä tilaan ja yhdistävän tekstiilit seinän mustavalkoisiin elementteihin. Esimerkiksi tämä Marimekon Tuuli-kangas voisi olla teemaan sopiva. :) Koska ikkunaseinä jatkuu olohuoneeseen asti, täytyy verhojen mielestäni olla pitkät. Näiden verhojen rinnalle on helppo tuoda vaikka edullisempia tehostevärejä tai vaaleita verhokankaita, jos tarpeen. (Kuva täältä.)

Semmoisia suunnitelmia täällä on haudottu! Olipa piristävää vetää kaikki suunnitelmani yhteen kollaasissa, kokonaisuutta hahmottaa paljon paremmin kun saa ajatuksensa samalle "paperille". Joskus kokonaisuuden suunnittelu kerralla todellakin kannattaa. :) Toivottavasti nämä näyttävät sitten "luonnossakin" yhtä kivalta yhdistelmältä. Harmi, ettei vielä ole kuvia tilasta, mutta kaikki ajallaan!

Nyt ryhdyn googlailemaan noita verhokankaita, mikä meille parhaiten sopisikaan...

Mira

12 kommenttia:

  1. Sun suunnitelmat näyttävät hyvältä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riikka, kiva kuulla myös hyvää palautta muilta, kun näitä on niin pitkään pyöritellyt vain omassa päässään. :)

      Poista
  2. Todella raikkaan näköistä, ja tykkään tuosta seinätarrasta valtavasti! Tässä taas nähdään miten yksinkertainen ja mustavalkoinen sisustus on vaan niin kaunista :)

    Mukavaa viikonlopun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos JuttaEmilia! Tuo seinätarra kyllä suorastaan vetäisi jalat alta, se oli piste i:n päälle. Onneksi kaikki osapuolet olivat sitä mieltä, ettei sitä kannata repiä alas. Tykkään siitä kovin.<3 En ennen kollaasin tekemistä tajunnut, miten mustavalkoista tuleekin olemaan, pelkäsin liikaa valkoisuutta. Mutta mustavalkoinen on kauniin ryhdikästä ja taisin ihastua nyt tähän kokonaisuuteen lopulta juuri sen vuoksi!

      Poista
  3. Kauniita juttuja! Huolisin omaankin kotiin jokaisen noista asioista.

    Kannattaa näköjään tämä blogista blogiin surffailu, kun tekee tällaisia kivoja blogilöytöjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Punainen! Odotan innolla, että saan suunnitelmani rantautettua uuteen kotiimme. :) Kivasti sanottu, blogisurffailu on ollut tänään omakin harrastukseni ja aina löytyy jotain uutta. Kiva oli löytää myös sinun blogisi kommenttisi kautta, sillä ilmeisesti ainakin seuraava lomakohteenne on myös meidän lomakohdelistamme kärjessä!

      Poista
  4. Tosi hyvännäköinen yhdistelmä, eiköhän nuo toimi ihan luonnossakin hyvin yhteen :) Kelpuuttaisin itsellenikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Toivon, että suunnitelmat näyttävät sitten lopullisessa ympäristössäänkin yhtä hyviltä kuin unelmissani. :) Pianhan se nähdään!

      Poista
  5. Oi, kuinka kauniita juttuja oletkaan löytänyt! :) Kaikki sopii ihanasti yhtään ja vaikka ennen en tykännytkään valkoisesta sisustuksessa, nämä sun suunnitelmat näyttävät kyllä upeilta. Itsehän haaveilen myös nykyään valkoisesta sohvasta, että sillä lailla... :D

    Mustavalkoisuus on siitäkin hyvä, että siihen on helppo tekstiileillä/koriste-esineillä/astioilla tuoda vaihtelua. Vuodenaikojen tai fiiliksen mukaan sisustaminen onkin sitten helppoa.

    Tupaantuliaisia odotellessa <3 !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pitkään arastelin valkoista sisustusta. Voihan olla, että joskus kiroan valkoisuutta, mutta nyt se tuntuu parhaalta ratkaisulta. Se on toisaalta kuitenkin muuntelemiskelpoisin. Ja kuten sanoit, mustavalkoinen yhdistelmä on helppo muuttaa tekstiileillä helposti ihan toiseen suuntaan! Vai että valkoista sohvaa. ;) Kuulostaa hyvältä!

      Tupaantuliaiset kyllä järjestetään heti kun saadaan (heh, muutettua asuntoon) huonekalut paikalleen. ;)

      Poista
  6. Ideointi on ihanaa ja mieltä virkistävää puuhaa! :)
    Näitä oli kiva lukea ja katsoa, vaikka oma sisustusmaku on ihan toisenlainen ja kuin suoraan Peppi pitkätossun huvikummusta kaikkine kirjavine värisävyineen. :)

    Mukavaa viikonloppua ja pakkausintoa muuttopuuhiin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi makuja tähän maailmaan mahtuu monia, huvikumputyyli on mielestäni myös kovin ihana. <3 Kiitos, mukavaa viikonloppua sinnekin!

      Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempi kun kommentoit :)