sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Vadelma-kookosleivokset feat. valkosuklaa


Jos makunystyröitä mitenkään kihelmöi vanilja, kookos, valkosuklaa ja vadelmat, suosittelen lämpimästi ainakin minulle uutta tuttavuutta herkkuhetken jatkeeksi:Vadelma-kookosleivoksia valkosuklaakuorrutteella. Ja ettei nyt kukaan luule, että minusta on liian pullantuoksuinen tullut, tunnustan rehellisesti, että äitini on näiden herkkujen takana. Reseptin aion kuitenkin jemmata ja jakaa teillekin, koska ainakin tätä herkkusuuta tyydytti tämä suupala kovin. 


Vadelma-kookosleivokset 
                      & valkosuklaa


Kookoskupit:
2 valkuaista
3/4 dl sokeria
4 dl kookoshiutaleita
3 rkl vehnäjauhoja

Vaniljavanukas
2 keltuaista
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
2  rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
100 g vadelmia





Vaiheet & sähellys


1.  Sekoita kulhossa valkuaiset, sokeri, kookoshiutaleet ja vehnäjauhot. Painele taikina muffinipellin kolojen pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteessa n. 15 min. Jäähdytä ja irrota varovasti pelliltä. Anna kuivua kuivassa paikassa yön yli.

2. Valmista vaniljavanukas. Mittaa keltuaiset, kerma, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä samalla vatkaten kunnes kastike sakenee ja pulpahtaa kerran. Mausta vaniljasokerilla.

3. Kaada vanukas kulhoon jäähtymään ja peitä kemulla niin, että kelmu tarttuu vanukkaan pintaan. Näin se ei kuorrutu. Anna jäähtyä huolella jääkaapissa. 

4. Täytä leivospohjat vanukkaalla ja nostele päälle vadelmia. Sulata pinnalle valkosuklaata. 




Alkuperäinen ohje lienee sivun tekstin mukaan Anna-lehdestä. Pohja on aika kovaa, joten suositeltavaa on pureutua leivokseen suoraan näppituntumalta, eikä yrittää kovertaa tietään makujen maailmaan lusikalla. ;)  Ohjeesta poiketen meidän nauttimissamme herkuissa oli mukana valkosuklaakuorrute, joka lisäsi makeutta kuitenkaan raikkautta peittämättä. Toimii!

Herkullista pian alkavaa viikkoa!

Mira


14 kommenttia:

  1. Voi vitsit näyttää herkullisilta! Pakko kokeilla joskus iteki tota ohjetta :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa ottaa talteen! Kookoksen suhteellisen hento maku sopi tosi hyvin vadelmien ja tuon ihanan täytteen kanssa.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ihanaa se kyllä olikin ja ehdottomasti tuo valkosuklaa kruunasi kaiken. :)

      Poista
  3. Wou, näyttää ihan uskomattoman herkullisilta..! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otahan resepti talteen niin voit herkutella itsekin Elisa-Maria. :)

      Poista
    2. Ehdottomasti, laitoin tämän sivun jo kirjanmerkkeihin, etten vaan hukkaa ohjetta! (;

      Poista
  4. Herkullisen näköisiä (ja kuuloisia). Minulla on tuolla keittiön puolella tosin niin peukalo keskellä kämmentä että hyvä kun osaan teeveden keittää ;-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä se teekään pahaa ole ;) Itsekin olen aika heikko näissä leipomuksissa, joten yleensä tarvitsen oikeasti tarkat ohjeet ihan sen veden keittämisestä lähtien ;)

      Poista
  5. Eikä, ihan älyttömän hyvännäköisiä!! Mun on ihan pakko kokeilla näitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. :) Vähän vaatii tosin ennakkovalmisteluja, koska huomaattehan yön-ylivaiheen :)

      Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempi kun kommentoit :)