lauantai 22. joulukuuta 2012

Oikeaa jouluateriaa odotellessa
Oikeaa jouluateriaa odotellessa fiilistelin viikon takaisia pikkujouluja. Kestitsimme seitsemän ihmistä pikkuruisessa kaksiossamme - yllättävän onnistuneesti! Tilaa kun on vähän, niin jouduimme hiukan keksimään luovia ratkaisuja... Syömään tullut naapuri valtuutettiin ottamaan tuolit mukaansa ja yksi työpöytä teki jatkoa pikkuriikkiselle neljän hengen pöydälle. Korkeuserokin piilotettiin sopivasti pöytäliinalla, kynttilöillä ja kukalla! Mutta ensi joulunapa vastaava illallinen vietetään isommassa asunnossa, eikä ketään valtuuteta ottamaan tuoleja matkaansa... ;)

Menusta ei varmaan sen tarkemmin tarvitse kertoa - vaikka vähän seurueessamme oli epäselvää, kuuluuko maksalaatikko joulupöytään vai ei. (Nyt se kuului, vaikka äänestän kyllä ei:tä ihan vain siksi, että en pidä siitä yhtään.) Kun tästä konfliktista päästiin yli, tarjosimme suklaamousset kinkun painikkeeksi. Askartelin ensimmäistä kertaa myös toffee-karkkeja ja pieniä mantelimassasta tehtyjä karkkeja, pipareita tietysti unohtamatta. (Ja onnistuin niissä kaikissa, wow!) Noista palleroista lisää vielä jossain vaiheessa, suosittelen nimittäin lämpimästi niitä kaikille, jotka haluavat tehdä helppoja ja hauskoja makeapaloja. Eivätkä ne oikeasti voi epäonnistua!

Pian päästään onneksi jo juhlistamaan oikeaa jouluateriaa, joka on perinteisesti äidin tekemä! Ei olekaan parempaa, vaikkei se meidän kinkkukaan missään nimessä pahaa ollut. Ja kuinka paljon olenkaan kiirettä valitellut, nyt se on viimein (hetkeksi) ohi! Ulkona on ollut taas niin kaunista, että harmittaa etten ole päässyt kunnolla ulos pyörimään lumen keskelle. Asia täytynee korjata!

Ihanaa joulunodotusta. <3

Mira


10 kommenttia:

 1. Oi tulipa oikee vesi kielelle noista herkuista :p ja siis mitä, isommassa kämpässä ensi vuonna? Oletteko nyt sit ens vuonna ostamassa omaa asuntoa? ;) Ihkuu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruoka on niin herkullista, nams nams! Mutta siis kyllä, eiköhän me aleta jo tammi-helmikuussa juoksemaan asuntonäytöissä. :) Jännittävää!

   Poista
 2. Ihanan jouluista! :) Pääsispä itekin nopsaa herkutteleen jouluruuilla! Varsinkin kinkulla, NAM. Hyvää joulua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruokaa saa kerran vuodessa, siispä siitä pitää nauttia oikein kunnolla. Kinkkua odotan minäkin... on se vaan niin hyvää. Herkullista joulua!

   Poista
 3. Maksalaatikko nimenomaan kuuluu joulupöytään! :D Ei tosin se kaupasta ostettu koiranruoka, vaan itse tehty ;)

  Ja voi kuinka jännittävää, ihka oma asunto. Onnea etsintään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole koskaan maistanut edes oikeaa, itsetehtyä maksalaatikkoa. Minulle on tuttu ainoastaan juurikin se karmea koiranruoka, hyi. ;)

   Ja niinpä, kovin jännittävää! Ollaanko sitä oikeasti näin aikuisia...?

   Poista
 4. Oi miten nättinä olet siinä ja niin punaisena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, nyt sitä naama vasta punoittaakin. :)

   Poista
 5. Miten onnistut näissä kaikissa postauksissa ottamaan niin upeita kuvia! Jäin koukkuun !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, saitpas minut oikein leveästi hymyilemään. Mutta heh, näkisitpä "hukkalyöntien" määrän. ;D Kun tarpeeksi napsii, jonkun kuvan on pakko onnistua. No mutta, kamerahan sen työn suurimmaksi osaksi tekee. Minä vain pääasiassa painan nappia. ;)

   Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempi kun kommentoit :)