torstai 18. heinäkuuta 2013

Kiehtovat yksityiskohdat asuntomessuilla
Keskiviikkona viimein pääsimme valloittamaan asuntomessujen katuja, onnistuin nimittäin viivyttämään matkaa kahdella päivällä pienen kuumeen vuoksi. Hyvinkään asuntomessut 2013 on nyt kierretty ja voi että, olisin voinut muuttaa vaikka jokaiseen noista taloista! Tykkäsin kohteista ja alueesta itseasiassa enemmän, kuin koto-Tampereen viimevuotisista messukohteista. Toki Tampere on kaupunkina mieluisampi edelleen. :)

Asuntomessuilla olisi ihana kuvata kauniita asuntoja, jotka tulvivat valoa, ovat kauniita niin rakenteiltaan ja pohjaratkaisuiltaan kuin sisustuksiltaankin. Tarkasti mietittyjä, harkittuja ja suuniteltuja kokonaisuuksia. Noh, yleensä messuilla keskityn itse kuvaamaan yksityiskohtia, koska todellisuudessahan asuntoja on mahdotonta kuvata messutilanteessa laajasti ihmismäärän ja kulkureittien vuoksi. Mutta toisaalta on kiva napsia kuvat mieluisista yksityiskohdista, joiden avulla muistaa sitten asunnon kokonaisuutena. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kuten elämässä yleensäkin, yksityiskohdathan ovat ne ratkaisevat tekijät. Tässäpä pieni riipaisu mielestäni ihastuttavista messukohteiden yksityiskohdista.

Asuntomessuilta jäi monta asiaa mietintämyssyyn. Vaikka olemme jo varmaan viimeiset viidet asuntomessut kiertäneet, tällä kertaa messuilta olin etsimässä oikeasti vinkkejä omaan uuteen kotiimme. Muutamat näissäkin kuvissa vilahtaneista jutuista ovat päätyneet ostoslistalle! (Ja kovin monet "haluan nämä ehdottomasti joskus"-listalle.)

Onko muita asuntomessuille suuntaavia?

Mira

18 kommenttia:

 1. Oih, munkin tekisi mieli asuntomessuille katselemaan kaikkia ihania yksityiskohtia :) Olisi ajankohtaisiakin nyt, kun rempataan asuntoa. Jotenkin ei vaan taida aika riittää :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vaan yhtään aikaa liikenee, kyllä siellä kannattaa käydä ihastelemassa kaikkea kaunista. Meilläkin on niin keskeneräistä ollut pitkään, että messujen jälkeen saatiin kunnon motivaatiopuuska ja inspiraatioita puskee jatkuvasti. :)

   Poista
 2. Noita pöydän harkkoja saa varmasti ilmaiseksi jokaselta raksalta kun vaan pyytää :D niitä mitkä on haljennyt vähän jostain kulmasta. Myös Eurolavasta saa hienon pöydän ;) meille tulee joskus sellane soffapöytä!
  Ja tuo ruokapöytä on ylihiano!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin varmasti saakin, ja tuskimpa jossan kovin montaa euroa muutenkaan maksaisivat. Tommonen pöytä sopisi teille niin hyvin, voin kuvitella vaan! En ymmärrä, miksei kukaan vinkannut meille betonipöytää, kun pohdin pöydän hankkimista. On nimittäin ihan mieletön!

   Poista
 3. En tänä vuonna ole asuntomessuille menossa ja just mietin et eihän täs tarvii mennäkkään kun katselee muiden blogeista kuvia kohteista. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi monet blogit ovat ottaneet asiakseen esitellä messut niin hyvin, että ei jää messujen kauniista kohteista paitsi! Kuvia on ihana katsella, jälkeenpäinkin huomaa lisää asioita kohteista. Asioita, joita ei paikanpäällä ehtinyt huomaamaan.

   Poista
 4. Messuille matkaan ensi viikonloppuna töiden puolesta. Toivottavasti on vähän vapaatakin, niin ehtii kierrellä vähän muitakin kuin vain meidän kohteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, mahtavaa! Toivottavasti ehdit kiertämään mahdollisimman monta kohdetta. :)

   Poista
 5. Upeita kuvia oot napsinut! :) Ompas kivat noi mustavalkoiset kurpitsan muotoiset penkit/ istumatyynyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Kieltämättä nuo ovat aika hauskat. :)

   Poista
 6. Käytiin eilen siskon kanssa kävelemässä alue läpi. Muutamissa kohteissa oli ihania yksityiskohtia, mutta sellaista asuntoa, johon olisin suoriltaan muuttanut, ei kyllä löytynyt.

  Oliko sulla Mira jotain suosikki- tai inhokkikohdetta? Meillä nimittäin se "lato" (kohde 25) nosti niskavillat ja suosikkeihin kuului hirsihuvila (6) ja sen vierestä 7, jotka olivat omaan makuun kotoisimmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Epona! Kuulun siihen kastiin, joka taas tykkäsi Ladosta ihan mielettömästi. Olihan asunto liian pelkistetty, mutta varmasti arkikäytössä asukkaiden omien tavaroiden löytyessä kotiin tuokin tehdasmaisuus katoaa kodikkuuden alle. Olen monessa asiassa aika muuntautumiskykyinen ja tykkään monenlaisista tyyleistä. Aiempi asuntomme taittoi enemmän romanttiseen sisustukseen, kun taas nykyinen asunto on reippaasti modernimpi. Siksipä tykkäsin juuri noista romantiikkaan tihkuvista hirsihuviloista kuin moderneistakin kohteista. Tällä hetkellä kuitenkin nuo modernit ja pelkistetyt kohteet olivat parhaita. En tiedä, löytyikö talojen joukosta suoranaista lempparia, mutta muutamasta tykkäsin niin paljon, että olisin kyllä voinut kapsakkini kantaa suoraan sisään. ;) Lempparista/lempijutuista täytyy ehkä tehdä erikseen postaus vielä!

   Poista
 7. Iiiks, kohta tuun jo katumapäälle, ettei tänä kesänä tuonne lähdetä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii! Ensi vuonna messut onkin aika lähellä teitä, niin pääsette varmasti paikalle. :)

   Poista
 8. Upeita nämä sinun kuvat kyllä, todella laadukkaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Cara, ihana kommentti varsinkin sinulta, jonka kuvat ovat aina huokailemisen arvoisia!

   Poista
 9. Tosi upeita kuvia! Mullakin on tarkoituksena ehtiä jossain välissä asuntomessuille, mutta viikonloput alkaa käydä vähiin ja viikolla ei oikein ehdi. Nuo betonipöydät olisi kyllä aivan pakko nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Hanilo! Koitahan jossain välissä koittaa ehtiä messuille, kyllä se vaan on niin mukava käväistä ihastelemassa messukohteita vuosittain. Nuo betonipöydät on niin kauniin rouheat, että tykkään hurjasti niistä. Ihanan simppeliä!

   Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempi kun kommentoit :)