keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Sohvan valinnan ongelmat
Sohvaahan ei pitänyt ostaa ennen muuttoa mutta... Lopulta oli vaan pakko, kun oikea yksilö löytyi. Päädyimme alkuperäisten suunnitelmien mukaan avokulmaiseen kulmasohvaan. Ja ei, se ei ole kuvanmukaisesti valkoinen, vaikkakin muuten samanmoinen. :)

Ongelmia sohvanvalinnassa, tai lähinnä sen kankaan valinnassa vaikeuttivat vanhat olohuoneen kapistukset,  vaalean beige nojatuoli ja matto. Toiveena oli myös, että mustavalkoisen täytyy sopia sohvaan kivasti  muiden tekstiilien muodossa. Esimerkiksi tuo kollaasin mustavalkoinen Fasett-tyynynpäällinen on aika herkku. Tiedän, että Herra "Mr. Sisustus" Paananen varmaan kääntää kylkeään omalla luksussohvallaan, kun taas me surkeat suomalaiset takerrumme yksityiskohtiin sisustuksen lähtökohtana, anteeksi Marko!:) Mutta  mieluista kokonaisuutta tässä silti etsitään, oli lähtökohta mikä tahansa. Sohvan värikartoitus lähti liikkeelle lähinnä siitä, että haluan myös tulevaan kotiimme kotoisaksi tuntemiani maanläheisiä sävyjä, beigeä, vaaleaa ja harmaata. Harmaata nykyisessä sisustuksessa ei oikein ole, mutta tavoitteena oli saada jonkinmoinen greige-väri (grey+beige) sohvaan, jotta nämä jo nykyisestä kodista uuteen seuraavat huonekalut ja tekstiilit  yhdistyisivät kauniisti uusiin tulokkaisiin.

Lopulta, pitkän pohdinnan, myyjän hyppyyttämisen ja kangaspalojen tutkimisen jälkeen  jopa luonnonvalossa (suosittelen!), löysimme harmaan sävyn, joka täytti hyvin toiveeni: Harmaa kangas, joka taittaa ihan hitusen beigeenkin. Hyvää kuvaa kankaasta ei ole, mutta kollaasin sohvan väri on lähellä oikeaa sävyä, tosin kuvan kankaasta sohvamme väri on vielä hitusen harmaampi tai ainakin tummempi. 


Kun hyviä vaihtoehtoja oli jäljellä enää kaksi,  puntaroimme asiaa lopulta tylsästi kissojenkin kannalta: tummemmasta harmaasta kissan karvat eivät pistä silmään ihan niin helposti, kuin vaaleammasta vaihtoehdosta. Jälleen kerran sisustuskunigas kääntäkööt kylkeään siellä puhtaanvalkoisella sohvallaan, mutta minähän ne karvat sohvasta imuroin - tai siis jätän imuroimatta...  ;) 

Jännityksellä odotan, tapahtuuko ns. ketjureaktio uuden sohvan saavuttua - sointuvatko matto ja nojatuoli uuteen kapistukseen?  Noh, niin tai näin: nyt on helpottunut olo, kun sohva on saatu tilaukseen.  Nyt vain odottelemaan sen (ja muuttopäivän) saapumista! :) 

Mira

16 kommenttia:

 1. Meille ostettiin uusi sohva tänä keväänä ja kyllä sitäkin valittiin sillä silmällä, että mistä väristä ei kissankarvat heti silmiin hyppäisi ;D Kahdesta katista lähtee karvaa ihan kotitarpeiksi, ja mä en niinku todellakaan jaksa alkaa sohvaa joka päivä imppaamaan ;)

  Sun sohva ainakin kuulostaa tosi hyvän väriseltä! En malta odottaa että siitä tulee kuvia sitten kun sen saatte :)
  Ja voi miten söpöt tassukat tuossa vikassa kuvassa pilkistää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että muutkin ovat käytännön linjalla. Tosin ihan kaikkea en suostu valitsemaan kissojen ehdoilla, mutta karvat vaan ovat niin ikävän näköisiä, jos erottuvat liikaa. ;) Ja kiitos, toivotaan, että värisävy on juuri eikä melkein. :) Pienet tassut pilkistää usein hauskasti nojatuolin uumenista, kun joku siellä ottaa päikkäreitä.

   Poista
 2. Itse tykkään kanssa harmaasta väristä sisustuksessa nykyään. Se on niin helppo yhdistää muihin väreihin kuten sininen, liila jne. :)

  Mut hei... Eikös teidän muuttopäivä olekkin jo ensi viikolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isojen pintojen neutraalit värit antaa todellakin vähän leikittelyn varaa muilla tekstiileillä! Ja hei, muuttoon on oikeastaan enää viikko!!

   Poista
 3. Mekin puntaroimme uuden sohvan hankintaa, mutta se saakin odottaa, sillä tarvitsemme ennemmin uuden sängyn. Harmaasta tykkään kyllä minäkin ja se tulee olemaan kyllä uuden sohvamme väri! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Tsemmpiä sängyn etsintään, on sekin varmaan aikamoinen haaste. Onneksi se taitaa olla ainut asia, mitä emme tässä rysässä uusi. :D Harmaa on hyvä valinta, kun sohvan lopulta hankitte. ;)

   Poista
 4. Sinulle olisi pieni haaste blogissani :) Aurinkoista kesän odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa tämä iloinen yllätys, kiitos hirmuisesti! :))

   Poista
 5. Äääh toi eläinkarvan mätsääminen sohvaan ja oikeestaan ihan kaikkiin huonekaluihin on kyl sellanen ongelma, mitä mä en tullut ees aatelleeksi ennen kun kannettiin toi koiranpoikanen kotiin :D Muutenkin haluaisin valkoiset sohvat ihan kamalasti! Niistä ei näkyis vaaleat karvat, mut tummia tassunjälkiä sit pelkään :D

  Ois kyllä aika hyvä vaihtoehto tollanen harmaakin! Täytyy oikeasti harkita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin, että lähtökohta sohvan ostoon ei saa olla kissat. Koska jos niin tekisin, voivottelisin aina, että olisin halunnut mutta kun ei me voida... Joten lähtökohta oli se, että ostetaan mieluinen sohva! Loppuvalinnassa sitten kun enää kaksi sävyä oli jäljellä ja kummatkin mieluisia, päädyttiin siihen, mikä on kissoillekin hyvä. Aika hyvä lopputulema mielestäni! Eli siis: osta vaan valkoinen sohva, jos haluat, muuten voivottelet aina, että olisit sen halunnut!

   Poista
 6. Sohvan hankkiminen on aina niin vaikeaa! Se kummiskin vaikuttaa sisustukseen niin paljon!:)

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vaan on niin suuri ja pitkäikäinen hankinta, että täytyy se kunnolla pohtia! Ja vaikuttaa todella sisustukseen niin hurjasti.

   Poista
 7. Odottelinkin jo missä kohtaa tulee Miten kissankarvat näkyy tässä sohvassa-kohta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, niinpä! :D Mutta ei liikaa saa pohtia, kyllähän ne aina näkyy, jos on niin laiska, ettei siivoa... (Kuten minä!)

   Poista
 8. Kiitos Cara! Haaste on mieluinen, täytyypä joskus tarttua siihen. :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempi kun kommentoit :)