perjantai 26. heinäkuuta 2013

Olohuoneen asukki - tietokone


Ei ihan jokaisen tytön unelma - työpiste olohuoneessa. Paperit, kansiot, laskut, tiedätte varmaan. Ja varsinkin ne johdot, ne pirulliset johdot. Eriväriset, pituiset, jo syntyessäänkin solmussa olevat johdot, jota ärsyttävät varmasti (vain ja ainoastaan) jokaista maailman naista, kun samaan aikaan insinöörit puskevat maailmaan lisää johdollisia laitteita. 

Kun kaksion ostimme, ensimmäinen huolenaiheeni oli olohuoneen sinne mielestäni kuulumaton asukki. Tietokone. Niin huvittavalta kuin se kuullostaakin, tämä ajatus mielessäni pyöri. Moni muu olisi huolehtinut varmasti jostain järkevämmästä. ;) Aiemmassa asunnossamme oli erotettu työtila olohuoneesta, vaikka kaksio olikin. Totuin siis siihen, että työpiste sai "rehottaa", enkä enää edes muistanut minkälaista on stressata työpisteen sotkuista. Tähän uuteen asuntoon muuttaessamme päätimme, että työpisteestä täytyy tulla siisti ja lähes kaikki tekninen (lue: ruma) saa piiloutua. Ei kiitos johdoille, tulostimille, isolle pöytäkoneelle. Näppäimistön ja hiiren piilottamiseen ei avomieheni enää suostunut, mutta ehkäpä tuo ei haittaa. :)Olen aina ihastellut Muuramen L-tasoja ja ensimmäisenä kirkkaana mielessäni välähtelivät ihanat blogikuvat L-tasoista. Tämän pienen ensiasunnon ostajan budjettiin moinen olisi kuitenkin tehnyt aikamoisen loven, joten päädyimme edullisempaan ratkaisuun ja hankimme Ikeasta Malm-pöydän, josta jätimme laatikoston kokoamatta. Tason toinen osa nojaa myöskin tästä ihanasta ruotsalaisesta designtalosta (:D) hankittuihin Bestå-kaapistoihin, johon saimme näppärästi piilotettua sekä tietokoneen että tulostimen. Bestå-kaapistot kätkeävät kädenulottuville myös kaiken pikkusälän, kuten kynät ja paperit. Parasta on, että sohva toimii hyvin tilanjakajana, eikä työpistettä oikein edes noteeraa kulmasohvan takaa. Pisteenä Å:n päälle Ikeasta hankittiin myös magneettitaulu, jonka bongasin oikeastaan vasta asuntomessuilla. Eihän tämä pieni viritelmämme voittoa vie haaveilemastani Muuramen upeasta tasosta, mutta on ainakin edullisempi vaihtoehto. Ja ainakin täällä ollaan tyytyväisiä! Voisin loppuun siteerata lemppariohjelmaani, Grand Designsia, jossa rakennetaan upeita koteja. Siinä eräs remontoija ja arkkitehti totesi huikean remppaprojektin keskellä seuraavaa: "Tarkoitus on saada kaikki näyttämään uniikilta, mutta todellisuudessa kaikki on ruotsista". Näin siis meilläkin. ;) Heja Sverige!

Mira


8 kommenttia:

 1. Ihana työpiste. Mä haluisin toisaalta jonkun "yksinkertaisen" ja pienen pisteen, mutta toisaalta tarttisin ison pöydän johon mahtuu tavaroita :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensin tuskailimmekin sillä, että riittääkö pöydällä tilaa. Mutta parin testailun jälkeen hoksasimme, että Bestå-kaapistojen päällekin saa laskettua tavaraa kesken koneella puuhailun. :) Pöytä ei ole yhtä syvä kuin aiemmassa asunnossamme, mutta ei ole toistaiseksi aiheuttanut ongelmia.

   Poista
 2. Tosi hieno! Oikein tyylikäs ja siisti :) Meidän työpöytä on tällä hetkellä erittäin räjähtänyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, raivasin minäkin hetken tuota pöytää - herra puuhailee diplomityötään tuossa työpisteellä, joten myönnettäköön, ettei nurkkaus ihan joka sekunti ole noin siisti. Mutta yleensä olenkin sellainen papereiden kasailija ja napisen kaikista paperipinoista... ;) Mutta ajatus onkin, että kaikki "turha" on piilossa, jotta pöydälle on tilaa sitten levitellä tarvittaessa paperit ja tavarat työskentelyn ajaksi.

   Poista
 3. Todella onnistunut työpiste ja taitaa olla yksi siisteimmistä mitä olen ikinä nähnyt :-)
  Oikein hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, ihana! Nyt täytyy vaan pitää se siistinä, eikä antaa tavaran kertyä. Yleensä saan kyllä siististi pidettyä pöydät ja pinnat, mutta kaapit keräävät mitä ihmeellisempää sotkua sisäänsä... ;) Viikonlopunjatkoja sinnekin!

   Poista
 4. Ihana! Olen myöskin haaveillut Muuramen työpöydästä, mutta tämä voisi olla kukkarolle sopivampi vaihtoehto. Oisko mahdollista saada kuvaa, että miten se tietokone ja tulostin asettui tuonne kaappiin? Teittekö kaappiin reiän, josta johdot kulkevat, vai miten ratkaisitte sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!! Parempi vastata myöhemmin kuin ei milloinkaan, toivottavasti löydät vielä vastaukseni. ;) En lupaa kuvaa ihan heti (koska kuten vastausaikataulustani huomaat, olen välillä saamaton), mutta kone mahtuu hyvin sivuttain kaappiin. Eli jos käytät usein esim. CD-asemaa, ei järjestelmä ole kaikista näppärin. Me emme sitä käytä, joten ei ole ongelmaa ollutkaan. Olemme jättäneet takaseinän kokonaan kokoamatta, jotta ilma kiertää hyvin kaapissa. Silti en pitkiksi ajoiksi jättäisi konetta "kiehumaan" kaappiin yksinään. Vaikkei meillä mitään hurjaa ylikuumenemista olekaan tapahtunut, olen aina ylivarovainen. :)

   Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempi kun kommentoit :)