maanantai 6. elokuuta 2012

Rapu & huonoa käytöstäTallinnan reissulla tietenkin nautimme mainiosta ruuasta ja juomasta, tietenkin useampaan otteeseen. Laivabuffet tuotti lähinnä pettymyksen ja tuon pettymyksen jälkeen vanhan kaupungin tarjoamat herkut olivat kyllä äärimmäisen iloinen yllätys. Itselleni paras herkku löytyi italialaisesta ravintolasta, jossa tilasin välimerellisen risoton. Oletin tilatessani 14 euron risottoannoksen, saavani  puuroutunutta ja liisterimäistä "risottoriisiä" ja pari säälittävää katkarapua, mutta onnekseni (ja lopun pöytäseurueen kauhuksi) sainkin jotain paljon parempaa:


Rapu aiheuttikin häpeällistä ja lapsellista käytöstä pöytäseurueen viihdyttämiseksi. Onneksi ravintolahenkilökuntakin naureskeli innostukselleni, todennäköisesti huonosti käyttäytyvät suomalaiset ovat arkipäivää...  Annos oli makunsa (ja viihdearvonsa) lisäksi ehkä kaunein, minkä olen syönyt pitkään aikaan! Äyriäisiä olen vastikään oppinut syömään. Simpukat ja ravut upposivat tähän tyttöön oikein valmistetussa risotossa mainiosti.

Tässä muutama hassuttelukuva:


Tampereella muuten olen syönyt ihan kiitettävää välimerellistä risottoa Hotelli Tammerin alakerran ravintola Trattoriassa. Joskin siellä lounasrisottoni ei (onneksi) ollut ihan näin tuhti.


Lupaan jatkossa käyttäytyä ravintoloissa kiltisti. :)

Lapsellisin terveisin,

Mira

2 kommenttia:

  1. Toi risotto näyttää ihan älyttömän hyvältä! Mäkin oon tutustunut äyriäisten maailmaan pikku hiljaa, ja voitko kuvitella: nykyään syön jopa kalaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OHO! :D Mutta tuo kyllä oli todella maukasta.:) Itse taas olen aina tykännyt kamalasti kalasta, mutta äyriäisiä vasta nyt olen oppinut syömään. Ja voi kuinka ne onkaan hyviä!

      Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempi kun kommentoit :)