sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Musikaali ja menu



Vietimme ihanaisen ystäväiseni kanssa lauantai-illan Tampereen Palatsiteatterissa Mouling Rouge-musikaalista nauttien. Ystäväni pyysi minut extempore mukaansa ja olinpa tyytväinen kun lähdin. Tyttöjen ilta parhaimmillaan, sillä esitys oli mitä mainioin! Esityksen lisäksi olimme varanneet kolmen ruokalajin illallisen, josta kuvatkin enimmäkseen koostuvat. Enhän tahdo paljastaa esityksen sisältöä, eikä sitä esityksen hienoutta pysty edes kuvilla tuomaan esiin! Päivällä olin pitkästä aikaa viilettämässä hevosen selässä, joten kyllä olikin nälkä, kun ruokaa saimme eteemme. 


Alkuruoasta en ehtinyt kuvia näppäämään, sillä kylmän ja sateisen ja varsin vilijonkkamaisen "sateenvarjo väärinpäin kääntyneenä"-tyyppisen Hämeenkadulla harhailun jäljiltä keitto maistui taivaalliselta ja lämmitti ihanasti. Niinpä se katosi laseistaan varsin nopeasti. :)  Pääruokana oli kanaa, joka oli täytetty mozzarellalla. Eikö näytäkin hyvältä?




Annoksen ulkonäkö lupaili edes jonkinmoista makuelämystä, mutta harmikseni jouduin pettymään. Kana oli kumimaista ja maistui siltä, miltä voin kuvitella märän koiranturkin maistuvan. Kastike olisi soveltuvaa parhaimmillaan pizzapohjan kostukkeeksi, mutta ei kyllä kanan kanssa, sanoo tämä amatöörimaistelija. Satunnaiset palat porkkanaa olivat vähän turhankin al dente, eivätkä nahistuneet versotkaan houkutelleet. Ainut mielestäni onnistunut asia tässä oli maissikakku. Sitä melkein tekisi mieli kokeilla itsekin, jos vaan ruokaa osaisin tehdä. ;)

Saavuimme aika reippaasti myöhässä päivän aikataulujen vuoksi ja luulen, että siksi annoskin oli vähän menettänyt hohtoaan (menu on siis tilattu aina etukäteen), enkä yksinkertaisesti kehdannut alkaa vaikeaksi asiakkaaksi niin myöhään saapuessamme (aika suomalaista käyttäytymistä, tiedän). Mutta, eipä luulisi että tämmöinen kammotus saisi poistua keittiöstä... Äh, miten tästä nyt näin ruoka-arvostelu tulikin. Ei ollut yhtään tarkoitus!


En antanut huonon pääruoan lannistaa tunnelmaa, koska muuten kokemus oli mainio, muut ruokalajit paikkasivat yhtä epäonnistunutta. Ja mainittakoon, että aiemmilla vierailukerroilla kyseisessä paikassa olen saanut hyvinkin kelvollista ja maukasta ruokaa, odotukset olivat siis suuret. :)



Jälkiruoka oli suklaakakku, maku oli kohdillaan ja tykkäsin. :) Tosin en jaksanut loppuun asti syödä tätä herkkua. Valkkarin lisäksi maistelin myös Mouling Rouge-juomaa, joka maistui varsin konjakkiselta, mutta kuitenkin ihanan vadelmaiselta. 




Kuten mainitsin, kokemuksesta ei jäänyt paha maku suuhun, kun seura oli mainiota ja esitys ihan mieletön! :)

Huh, nyt kävin vähän polttelemassa suklaakakusta saatuja kaloreita lenkkipolulla. Satoi kivasti koko matkan, mutta uusi vedenkestävä takkini todisti olevansa jokaisen roposensa arvoinen, vaikka edullisimmasta päästä onkin. :)

Kivaa sunnuntaita <3

Mira

12 kommenttia:

  1. Aivan mahtavia kuvia taas Miraseni! Ja noi extempore-jutut on parhaimpia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks Milla! Nopeet päätökset on toisanaan helpompia kuin pitkälle suunnitteleminen. :)

      Poista
  2. Oi ihana ladies night! Ja vielä ruokaa esityksen jälkeen! Minäkin ostin juuri Niken vedenkestävän juoksutakin, nyt ei tarvitse antaa sateelle tekosyyn, vaan mars, ulos ja juoksemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sateessa oli oikeastaan aika piristävää juosta, ilma tuntui hapekkaalta ja helpotti hyvin juoksemista. Aiemmin olen kovasti vältellyt, koska sopivaa takkia ei ole ollut!

      Poista
  3. Kuulostipa mukavalta illalta! Ja musikaalit on ihan parhaita. Pitäisipä mennä pitkästä aikaa katsomaan joku hyvä musikaali :)

    VastaaPoista
  4. Mukavaa kyllä olikin! Tykkään paljon musikaaleista, mutta jostain syystä niissä tulee tosiaan käytyä liian harvoin. Nyt oli kyllä niin upeat esiintyjätkin, että show oli aivan mieletön!

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa ja näyttää hyvältä. Ois upee päästä joskus vaikka Lontooseen musikaaliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Henrietta! Kiitos :) Musikaali Lontoossa olisi kyllä unelma!

      Poista
  6. Ihania ja ihanan herkullisia kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarina! Olipa kiva, että käväisit blogissani. :)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Hei Emma! Eikös olekin, se maistui kyllä aivan taivaalliselle, oli niin kiva ettei sitä tohtinut alkuun "särkeä".

      Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempi kun kommentoit :)