sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Valoisaa, vaaleaa ja vähän kanervaaKun aloin kirjoittamaan tätä, päätin että en aio mainita tässä yhtäkään kertaa kliseistä sanaa "ensilumi" (paitsi että juuri sanoin sen). Mutta kun se vaan on niin ihanaa, ei sitä voi olla hehkuttamatta! On kumma, miten tuo ihana tomusokermainen ihme muuttikaan kaikkea: fiilistä, ilmaa ja maisemaa pimeän ja synkeän jakson jälkeen. Jos mieli vähän yritti lipsua synkkyyteen, tämä viikonloppu on ainakin ollut valoisa ja vaalea. Jopa aurinko kävi pitkästä aikaa kurkkimassa pilvenreunan takaa, että mitä maahan on satanut. Pienestä flunssasta huolimatta hyppelehdin noiden kimaltelevien kiteiden seassa riemukkaasti kamera kourassa.  Kuvailin kanervia, joita en ikinä saa itselleni hankituksi, reunoistaan jäätynyttä järveä ja hupaisan paljon lumesta riehaantunutta koiraa. Kanervat ovat kauniita ja värikkäitä, lumen kanssa yhdessä niin raikkaita ja silti semmoisia lämpimän näköisiä, eikö? :)


Viikonloppuna kameraan tallentui taas kuvia hyvä määrä sään ollessa niin kiva. (Niitä lisää sitten myöhemmin.) Jos niiskuttava nenäni ei olisi pakottanut sisälle aiemmin, olisin voinut vaellella kameran kanssa pidempäänkin ihmettelemässä kaikkea valkoisen harson alle jääneitä ihmeitä. Nyt onkin aurinkoisia talvikuvia niille päiville katseltavaksi (ja tänne jaettavaksi), kun loska paiskaa vasten naamaa ja nilkkurit täyttyvät vedestä, kun ensilumi muuttuu ensimmäiseksi rännäksi ja vedeksi. Järki (ja sisäinen pieni pessimisti) sanoo, että kyllähän tuo sataa pois. Mutta talvea, lunta ja jopa jäätä rakastava sydämeni toivoo kovasti, ettei se sulaisi. Lumi, älä sula! :)

Pus! 

Mira  

8 kommenttia:

 1. Ensilumessa on aina jotain piristävää ja aina siitä jaksaa hämmästyä uudelleen :) Parasta siinä on se, että maisema muuttuu niin ihanan valoisaksi. Toiseen ääripäähän mennään tosin silloin, kun tulee ihan hirveät lumimäärät niin kuin parina edellisenä talvena täällä Helsingissä - siinä vaiheessa tuli kirottua koko valkoinen moska moneen kertaan :D

  VastaaPoista
 2. Kylläpä summasit hyvin, juuri näinhän se on! Viime talvet on todella päästy "nauttimaan" siitä harmaasta ja synkästä, litisevästä lumesta liiankin kanssa. Yök! Pakkasta enemmän, kiitos! :)

  VastaaPoista
 3. Sulla on aivan ihania kuvia. Huomasin että jäin selailemaan vaikka kuinka pitkälle näitä postauksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kertu ihanasta kommentistasi. Piristit päivääni sillä kovin! :) Olipa kiva että kävit ja tervetuloa uudelleen!

   Poista
 4. Noi kanervat on aivan ihania. Pitäisiköhän itsekin hommata semmosia... Miä olin liian laiska menemään ulos kuvaamaan :D Ihania kuvia kyllä oot ottanu. Miä oon jo ihan höpertyny tästä lumesta, talvi <3 (ja kyllä miäkin oon sanonu itelleni, että ne vielä tässä välissä sulaa pois :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos H. <3 Ja pitäisi! Itsekin aina mietin, mutta en saa hankittua... :) Talvi on kyllä ihanaa aikaa omalla (välillä karullakin) tavallaan.

   Poista
 5. Those flowers look fabulous. I love this colour on my lips. So fresh and vibrant.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks xSzkrabx! That colour is indeed delicious. :)

   Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempi kun kommentoit :)