lauantai 23. maaliskuuta 2013

Erilaista matkailua


Viime viikko kului maanantaista keskiviikkoon kivasti reissaten vähän erilaisella matkalla, nimittäin työmatkalla Lapissa. Käväisimme turneellamme Kajaanissa, Kemissa ja Rovaniemellä. Siinä sivussa Oulussakin täristiin junaa vaihtaessa ja Torniossa livahdimme hetkeksi myös Ruotsin puolelle. Parasta työmatkassa aina on, että näkee kaukaisiakin työkavereita, joiden kanssa lähinnä lähettelee sähköpostia ja soittelee tai parhaimmillaan näkee väpättävän videotykin välityksellä. Mukavassa seurassa on myös kiva matkustaa, vaikka kolmen päivän turnee olikin aika rankka: lentämistä Kajaaniin aamuvarhaisella kohmeisella potkurikoneella (onneksi paluukone oli vähän järeämpää mallia), junassa köröttelyä ja autolla liukastelua. Mainitsemisen arvoista on tietenkin myös hotellien aamiaistarjonta, nam! Kemin lumilinnaa ehdittiin tarkastelemaan vain auton ikkunoista, mutta Rovaniemellä ehdimme maistamaan herkullista ruokaa ravintola Monte Rosassa. Lämpimästi suosittelen paikkaa, jos Rovaniemellä joskus mietit minne lähteä makumatkalle. 

Mutta edelleen olen sitä mieltä, että matkailu avartaa. Oli se sitten työmatkailua tai lomamatkailua, ulkomailla tai ihan Suomessa. Taas tuli todettua, että omat nurkat täällä Suomessa on ihan jääneet nuuskimatta. Tilanne täytyy korjata! Eikö? Kotimaan matkailu on myös tärkeää ja onhan sitä täälläkin nähtävää vaikka kuinka, kyllähän tänne ulkomailta porukkaa rahdataan, mutta itse emme lähde nauttimaan maamme antimista niin herkästi. Harmitti muuten, kun emme nähneet revontulia, ne olivat leiskuneet kovastikin juuri ennen matkaamme. Ensi kerralla sitten?

Tänään teimme taas suursiivouksen heti aamusta, nyt on kiva rentoutua puhtaassa kodissa! On ihanaa olla rauhassa kotona, kun on viilettänyt "maailmalla" alkuviikon. 
Siispä sohvannurkkaan, mars!

Mira :)

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Rovaniemi on kieltämättä hieno paikka. Harmikseni olen siellä käynyt vain muutaman kerran.

   Poista
 2. Muistan aina, kun käytiin Rovaniemellä ja odotettiin kovasti näkevämme poroja. No, usean päivän reissun aikana näimme vaivaiset kaksi yksilöä! Ja heti kun oltiin lähdetty kotia kohti, Rovaniemen majoittajamme laittoi tekstaria että nyt keskustassa kulkee parikymmentäpäinen porotokka... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei nähty yhtään poroa, lihatiskiä lukuunottamatta ;D Noh, eipä siellä ehtinyt joulupukkiakaan käydä morjestamassa! Harmi, että teilläkin kävi noin huono tuuri sitten omalla reissullanne!

   Poista
 3. Lähden pääsiäiseksi kotiseudulleni Kemin alapuolelle ja mietin itse asiassa juuri tänään, että pitäisikö sitä leikkiä vähän turistia ja käydä Lumilinnassa ekaa kertaa moneen vuoteen :D Ihan liian harvoin sitä tulee tutustuttua itselleen tutun alueen matkailukohteisiin! Oot ihan oikeassa tuon kotimaanreissailun suhteen: Suomi on oikeasti hieno ja monipuolinen maa, pitäisi muistaa se välillä itsekin eikä aina vain suunnata lomasuunnitelmia ulkomaille :) Itselleni länsirannikko on ainakin tuntematonta seutua, sinne olisi ihanaa päästä roadtrippailemaan!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempi kun kommentoit :)