sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Rantaelämää välillä Hua Hin ja Cha-am


Pakkohan se on Thaimaassa ollessa kokea: rantaelämä. Isot aurinkohatut, tuulessa huojuvat palmut, kookosöljyn makea haju ilmassa, meriveden suolainen tuoksu, värikkäät aurinkotuolit ja huolettomat turistit. Ja paahtava aurinko. Mihin sitä nyt pääsisi Thaimaassa karkuun paremmin, kuin pulahtamalla viileähköön meriveteen? 

Lomakertomukset jatkuvat rantaelämällä. :) Harmaata Tampereen taivasta tuijotellessani sain aika tujauksen energiaa sunnuntaihin katselemalla rantakuvia reissultamme Hua Hinistä. Tässä muutamia rantatunnelmia sekä Hua Hinin rannalta että Cha-amin rannoilta, jossa valitettavasti emme tällä lomalla viettäneet juurikaan aikaa, muuta kuin parilla visiitillä. Onnistuin nimittäin sairastumaan juuri niihin aikoihin, kun olimme lomaamme budjetoineet ranta-aikaa. Muutama piipahdus rannalle ja pulahdus ihanasti kelluttavaan suolaiseen meriveteen kuitenkin tuli tehtyä, onneksi!

Hotellimme sijaitsi tosiaankin Hua Hinin ja Cha-amin välissä.  Käväisimme molemmilla rannoilla ja aika nopeasti selvisi, että hotellin läheinen ranta oli huomattavasti rauhallisempi Hua Hinin päärantaan verrattuna. Toisaalta väkimäärä Hua Hininkin rannalla oli varsin maltillinen verrattuna esimerkiksi Bulgarian reissuumme, jossa rannat kuhisivat turisteja muurahaispesän tavoin silmän kantamattomiin.
Laiskureina ja osittain myös sairasteluni vuoksi emme lähteneet niitä "paratiisirantoja" etsimään, vaan tyydyimme näihin turistirantoihin sen vähän, mitä rannalla lomallamme vietimme. Jossain vaiheessa olin jo suunnitellut reissua "läheisen" kansallispuiston uumeniin, joiden rannat kuulemma ovat upeita ja autioita. Jouduin kuitenkin luopumaan suunnitelmista, kun päivät Hua Hinissa hupenivat sairastellessa, onneksi sentään oman altaan ääressä.  

Mutta hiekka, merivesi ja aurinko - aina hyvä yhdistelmä. Missä vain. En siis valita. Pitäähän sitä seuraavillekin reissuille olla jotakin nähtävää. :) 

Mira


8 kommenttia:

 1. Voi vitsit! Ei tämmösiä kuvia saa laittaa tänne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu että viimeksi kommentoit samalla tavalla rantakuville.;) En sitten opi, en. :D

   Poista
 2. Uaaaa, ei tälläisiä kuvia matkakuumeesta kärsivälle... yhyyy :D ihania kuvia kerrassaan <3 Osaat kyllä ottaa ihania tunnelmallisia kuvia!

  Toivottavasti tämäkin pääsee ennen kesää johkin lämpimään ;)


  ~ http://tartu-hetkeen.blogspot.fi/ ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun matkakuume on krooninen, ei sille vaan voi mitään. Toivottavasti pääsette lämpimään lekottelemaan! Meillä on vuorossa seuraavaksi todennäköisesti kaupunkiloma, kun olemme jo kaksi viimeistä lomaa vaan pötkötelleet. :)

   Poista
 3. Matkakuume nousee täälläkin taas... Toivottavasti ensi vuonna pääsen kiertelemään Thaimaata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, oletko lähdössä kiertelemään Thaimaata? Ihan mahtavaa! Krooninen matkakuume on kyllä vallannut minutkin...Itsekin haluaisin lähteä kiertämään Aasiaa tai poukkoilla pitkin Thaimaata, tuntui, ettei paikallaan ollessa nähnyt tarpeeksi, vaikka olihan sitä ihmettelemistä. Mutta jos Aasiaan lähtisin, ehkä vain välillä Thaimaa-Vietnam aluksi. Mutta haaveita ja unelmia pitää olla, luulen että en ihan hetkeen Aasiaan palaa. On niin monta muutakin kohdetta jossa vierailla... :)

   Poista
 4. Oi, mitä ihania rantakuvia! Saisi jo kesä tulla pikkuhiljaa, vaikka eipä nämä suomen rannat tuollaisia voita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Kyllä se kesäkin tulee, on ihanaa kun kevät ja aurinkoiset talvipäivät koittavat. :)

   Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempi kun kommentoit :)