lauantai 19. tammikuuta 2013

Kojuilla ja kujilla | Hua Hin


Värikkyys, koristeellisuus ja tavaranpaljous riittää kuvaamaan Hua Hinin kujia ja lienee perinteistä myös muualla Thaimaassa. Varsinkin Hua Hinin yömarkkinoilla tavaranpaljous ja värit hyppivät suorastaan silmille. Tungoksessa on mielenkiintoista katsella tavaroita, hypistellä kankaita ja ihastella kauniita puutöitä, ihmetellä erilaisia ruokia ja mereneläviä. Niitä oikeasti vielä eläviä.

Joskus aikaisemmin olen höpötellyt kaduista ja siitä, miten niitä aina innolla kuvaa jokaisessa lomakohteessa - ja kuinka ne näyttävät aina samalta. Noh, Thaimaan kohdalla tämä ei ainakaan pidä paikkaansa, kadut ovat niin erilaiset, niitä ei voi verrata euroopan katuihin ja pieniin historiaa huokuviin kujiin. Se, mikä minulle jäi Thaimaan kaduista mieleen, oli koristeellisuuden ja sotkuisuuden erikoista yhdistelmää luova epäsiisti kokonaisuus. Siisteyttä ei kaduilla kovin arvosteta, moneen kertaan kaduilla saattoi törmätä ruokaa etsivään rotta-eläimeen (rotta-eläin=jotain isompaa kuin rotta) ja tietysti niihin järkyttävän kokoisiin torakoihin, haiseviin roskapusseihin ja ne viemärit, yök. Silti valaistukseen ja muuhun koristukseen on käytetty paljon paukkuja.


Hua Hinin  yömarkkinoilla käväisimme "uusilla yömarkkinoilla", josta löysin ihanan statement-kaulakorun muutamalla eurolla. Siitä lisää jossain vaiheessa. :)

Mira


12 kommenttia:

 1. Oi tunnen tuoksut ja kuulen ihmisten hulinat tänne asti! Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, olen näköjään unohtanut vastailla kommenttiisi Sofia! Mutta kuvien kautta on aina kiva fiilistellä tunnelmia, joita matkalla koki. Kieltämättä näitä katsoessa tuo hälinä ja hulina palaa hyvin mieleen!

   Poista
 2. Täällä taas, uudella blogilla!:-) ihanalta näyttää teidän reissu! Mahtavaa tätä vuotta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun olet palannut, uusikin blogisi on ihana! <3 Mahtavaa vuotta teidänkin perheelle!

   Poista
 3. En ole koskaan haikaillut matkaa Thaimaahan, mutta kun katsen kuviasi, mieleni muuttui, pitäisiköhän sittenkin käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, olempas otettu kommentistasi, jos kuvani inspiroivat. Minua ei saa kuitenkaan laittaa maksumieheksi, jos päätätte lähteä. ;) Suosittelen reissua Thaimaaseen, tai Aasiaan. Se avartaa kummasti erilaisuudellaan. Ja hei, onpa mukavaa että liityit lukijakseni. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Hämärässä kuvaaminen on vielä harjoittelussa, mutta aina sitä välillä onnistuu :)

   Poista
 5. Superupeita matkakuvia! Oot selkeesti tosi hyvä kuvaaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Milla mielettömän piristävästä kommentista! Täytyy nyt kuitenkin sen verran nöyränä pysyä, että minä painan vain nappia. Maisemat ja kamera tekevät työn. :)

   Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempi kun kommentoit :)