torstai 17. tammikuuta 2013

Rentoutumisen lähtökohdissa Hua Hinissä


Lomalla yksi rentoutumisen avain on miellyttävä hotelli, jonka haluaa vielä jälkeenkin päin muistaa. Ei välttämättä henkilökunnasta, tähtien määrästä, vaan niistä pienistä yksityiskohdista, jotka tekivät lomasta loman.

Jälkeenpäin on ihanaa muistella käytäviä, joilla kulki auringon paistaessa ikkunoista, lattioita jotka kostuivat uima-altaan kastelemista varpaista, näkymät, joita tuijotteli parvekkeelta kirjan lukemisen välissä. Allas, sieltä kuuluvat iloiset loiskeet ja riemun kiljahdukset, sen viileä vesi. Ja ennen kaikkea se ensimmänen näky aamulla: palmun lehti, joka huojuu hennossa tuulessa makuuhuoneen ikkunan ulkopuolella.


Meidän hotellimme oli Hua Hinissä Bluelagoon Sunvillas, josta vuokrasimme kahden makuuhuoneen huoneiston. Tilaa viidelle ihmiselle oli loistavasti ja huoneistosta pidimme paljon. Huoneisto oli toisessa kerroksessa, joka oli samalla ylin kerros. Pääsimme nauttimaan auringonotosta siis joka päivä omalla parvekkeella (ei yleistä uima-allas aluetta, ja ikuista kilpailua aurinkotuoleista, ihanaa!), joka oli myös sopivan kokoinen. Hotellialuetta kierteli kuulemma Thaimaan pisin uima-allas. Tarkkoja mittoja en ole tarkistanut, mutta jostakin 1,5 kilometristä oli puhe (ja kyllä sen kiertämiseen aikaa aina kuluikin sen verran, että uskoisin tuon pitävän paikkansa.) Jos hotellista on kiinnostunut, voin suositella hotellia huoneistona, mutta hotellin toimintaperiaate on kieltämättä hiukan erikoinen, eikä palveluja ollut oikeastaan lainkaan saatavilla. (Kannattaa lukea kaikki arvostelut ja olla tietoinen tästä, niin ei tule yllätyksenä.) Mutta oikeastaan meitä se ei haitannut, kun pääsimme nauttimaan omasta rauhasta ja tilavasta huoneistosta ja hotelli oli paljon parempi valinta, kuin perinteinen kerrostalo-hotellihuone.


Voih, ikkunan maisemat eivät tällä hetkellä ole aivan samanlaiset...  Lunta pukkaa ja yöllä pakkasenkin pitäisi tiukentua parinkymmenen asteen tuntumaan. Aivan käsittämätöntä, että vielä hetki sitten olimme tuon palmun alla ja lämpöä riitti. Useat ovat suunnalleet matkamessuille, ja kyllä kieltämättä muutamat matkamessujen tarjouksista houkuttelevat... Onko kukaan varannut matkoja matkamessujen tarjouksista?

Lämpöä ja uima-allasta (ihan vähän vaan) kaipaillen, 
Mira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, vielä kivempi kun kommentoit :)