keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Pineapples are not for monkeys


Minä en ole tiennyt, että ananakset kasvavat maassa, oletteko te? (Siis tienneet, ei kasvaneet maassa. ;))

Tai siis eivät ne maassa kasva kuten perunat, mutta lähellä maata, tuommoisessa puskassa. No, aina oppii uutta myös tämä blondi! Thaimaan reissullamme pääsimme katsomaan myös ananasplantaasia, kun olimme matkalla kohti Pala U Waterfallseja. Plantaasillakin oli kaunista ja oli virkistävää päästä näkemään luontoa ja paikallista elinkeinoa läheltä.Matkalla tapasimme myös muutaman apinan, joita ei tainneet ananakset juuri kiinnostaa. Oppaamme kertoi myös,. että ananaksesta (jos oikein ymmärsin) tehdään paperia. Ja jälleen uutta tietoa pukkaa ja meikäläinen on ihan kysymysmerkkinä!

Matkustamisessa on mielestäni lähes paras asia se, että oikeasti oppii uutta sellaisistakin asioista, joita ei ole koskaan aikaisemmin ajatellutkaan. Vaikka se olisi näinkin pieni asia, kuin se, että missä ja miten ananas kasvaa tai miten sanotaan "päivää" paikallisella kielellä. Silti oppii. Siksi kannattaa poistua hotellihuoneesta ja uima-altaan reunalta edes hetkeksi tutkailemaan ympäristöä.

 Ja onhan se on ilahduttavaa, kun huomaa ajattelevansa kaupan kolealla tiskillä, että tämä ananas on roudattu luoksemme vastaavalta plantaasilta jostakin puolelta maailmaa, jossa se on auringossa kypsynyt sanomalehtipaperiin käärittynä. Aikaisemmin minulla ei ollut tunteita ananaksia kohtaan. ;)

Mira :)


10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen tietopaketti ananaksesta jota itsekkin tykkään syödä sen raikkaan maun takia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todella yllätyin, hassua ettei sitä koskaan ajattele tämmöisiä pieniä juttuja, joita arjessa paljon on. :)

   Poista
 2. Ohohhoh, en minäkään tiennyt, että ne kasvavat tuolla tavalla! Niin totta, että matkoilla oppii niin paljon ja sen(kin) takia matkailu on niin hienoa.

  Tosi upeita kuvia muuten! Minun onkin jo aiemmin pitänyt kysyä, että millä kuvaat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ihan piti tämä tieto jakaa muidenkin kanssa, koska hämmennyin todella. En tosin tiedä, missä olin niiden kuvitellut kasvavan, puussa varmaan... Matkaillessa näkee niin paljon kaikkea, se on ehdottomasti yksi syy, miksi niin haluaisin reissata jatkuvasti.

   Ja kiitos hurjasti, hämmennyn aina kun joku kehuu, hih. :) Kuvaan Canonin 600D:llä, putkena minulla on tällä hetkellä kiinteä Canonin EF 35 mm/f2, joka onkin ostosta lähtien keikkunut kameran nokassa lähes kokoajan. :) Kummastakin tykkään, tosin vähän kaipailen lisää nappeja kameraan, jotta manuaalikuvaamista voisi harrastaa ja harjoitella helpommin. Kameraa ja objektiiviä voin suositella lämpimästi, olemme viihtyneet hyvin yhdessä! :)

   Poista
  2. Mulla on vakiolinssinä just Canoniin 50 mm/1,8 mutta tarvisin jonkun vähän laajemman linssin arkikäyttöön. Samalla macro-kuvaus kiinnostaisi, joten pähkäilen tässä parin linssin välillä :D

   Ja tosiaan, kauniita kuvia, etenkin tuo viimeinen ananaskuva on hieno: värit kohdillaan, kaunis valo ja hyvä sommitelma :)

   Poista
  3. Kovasti pohdin silloin tuon 50 millisen ja 35 millisen välillä. Kumpaakin kehuttiin hyviksi normaaliobjektiiveiksi. Lopulta sitten 35 millinen voitti vertailun, vaikka onkin vähän kalliimpi. Lopulta suuria eroja noiden kahden välillä ei kaiketi ole. Olen koittanut keksiä, minkä objektiivin hankkisin seuraavaksi, suunnitelmissa semmoinen olisi hankkia, mutta mikä se sitten olisi! Hetken luulin, että haluan zoomin, mutta kun sain semmoisen lainaan, hoksasin etten sitä juurikaan tarvitse (saatika kelpuuta kohtuuhintaista, jossa kuvanlaatu on vähän niin ja näin - paremmat taas maksavat mansikoita...) Toisaalta minuakin kiinnostaisi macro, mutta tulisiko sitä lopulta tarpeeksi käytettyä. Jokin laajakulmaisempi ehkä? Kerro kun keksit. ;)

   Poista
 3. Sun kuvat on kyllä niin upeita! :) Pakko vielä uudelleen udella, että millä objektiiveilla kuvailitkaan? Ja matkakuume kasvaa, kun kattoo näitä kuvia. Pakko päästä itekin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tarina, olen kovin otettu kehuistasi ja punastelen täällä. :) Mutta siis tosiaan minulla on Canonin EF 35 mm/f2 objektiivina, joka on tällä hetkellä oikeastaan ainut, jolla kuvaan. Kittiobjektiivi (18-55 IS) on myös olemassa, mutta ostettuani tuon 35 millisen viime kesänä, en ole käyttänyt kittiobia kertaakaan. Pöytälaatikossa siis pölyttyy... Tuo 35 millinen on vaan niin näppärä moneen ja kulkee mukana helpommin. Ainut miinuspuoli on, että tämä on hiukan "kovaääninen" yksilö ja surisee mielettömästi, koska on vähän vanhempi malli jo. Mutta muutoin hyvä! :) Jos moisen objektiivin hankinta kiinnostaa, se on tämä: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/0929/fgnf/Canon-EF-35mm-f-2-0-laajakulmaobjektiivi

   Poista
 4. Miä luulin et ne kasvaa puussa. :D Aukko sivistyksessä, mut joo aina oppii jotain uutta :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempi kun kommentoit :)