perjantai 15. helmikuuta 2013

Pala U Waterfall | Kaeng Krachan National Park

Pakko on vielä kertoa kuvin matkastamme Kaeng Krachan National Parkiin Pala U Waterfall-nimisille vesiputouksille. Matkaa teimme paikallisen retkien järjestäjän kautta, jonka nimen valitettavasti jo olen unohtanut... Olisi varmaan pitänyt ottaa ylös paikan nimi, koska palvelu oli loistavaa ja ystävällistä, opas jopa puhui englantia. ;) Pienellä avolavalla ajoimme Hua Hinistä noin tunnin vesiputouksille ja oli ihanaa katsella maisemia ja lähestyä vuoristoa kiemurtelevia teitä pitkin. Matkalla käväisimme ananasplantaasilla, josta jo aiemmin kerroin.

Vesiputoukset on jaettu ilmeisesti 11 tasoon. Viidelle niistä pääsee suhteellisen helposti kivistä polkua pitkin, siitä eteenpäin kuulemma pitäisi olla viidakkoveitset matkassa. :)


Jos rehellisiä ollaan, Suomessa näitä vesiputouksia olisi sanottu koskeksi. Odotin jotain huikeampaa ilmestystä, mutta ehkäpä ne hulppeat, isommat vesiputoukset olisvat siellä viidakkoveitsien takana. Yritin kovasti harjoitella vesiputouksen (tai sen kosken) kuvaamista, mutta let's face it, ilman kunnon tukea ei saa hyvää kuvaa sitten millään! Ensi kerralla siis jalusta matkaan, niin saa veden liikkeen tallennettua kauniisti kuvaan. :)
Vesiputouksilla oli kaunista, kaikkea sitä vehreyttä ja yläpuolella nousevia vuoristoja ei saanut edes kuvaan mahtumaan. Vesiputouksien pienet lammet kuhisevat kaloja, joiden sekaan voi mennä uimaan, jos uskaltaa! Paikka oli upea ja käymisen arvoinen, vaikka kaikki odotukseni eivät täyttyneetkään. (Miksi olen niin kriittinen?) Mutta jos lähtee Hua Hinistä reissamaan vesiputouksille, kannattaa matkaan yhdistää jotain muutakin. Niin mekin teimme, sillä suuntasimme vielä vesiputousten jälkeen pieneen paikalliseen kylään tutustumaan heidän arkeensa. Siten päivään tuli tarpeeksi äksöniä, sillä vesiputoukset oli aika nopeasti nähty. Kivikkoinen maasto ei muuten sovi huonojalkaisille! Ihme, että itse selviydyin ehjänä. :)

Aamulla ennen töihin lähtöä vähän suunniteltiin seuraavaa reissua siinä samalla kahvia juodessamme. Siitä tuleekin ehkä vähän moniuloitteisempi kuin aiemmin ajattelimme...

Mira 

4 kommenttia:

  1. Uusien matkojen suunnittelu ja odottaminen on kyllä parasta! Mahtavia maisemakuvia, tuollaiseen paikkaan olis kyllä kiva päästä nyt! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissuun vaan! Matkojen suunnittelu on jotain niin hykerryttävää...

      Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempi kun kommentoit :)